La Palatul Elisabeta

  Cu ocazia aniversării zilei de naştere a MS Regelui Mihai I al României, Iacării Acrobaţi au fost decoraţi de Majestatea Sa Regele şi Alteţa Sa Regală Principesa Moştenitoare. La ceremonie au participat Alteţele Lor Regale Principele Radu şi Principele Nicolae. Din partea Fundaţiei Erou Cpt.Av.Alexandru Şerbănescu au participat  Gl.fl.aer (R.) veteran de război  Ion DOBRAN şi  paraşutist Ioan VULPOIU, care au  înmânat Majestăţii Sale Regele Mihai I al României lucrarea istorică dedicată eroului între eroi “Capitanul Aviator Alexandru Şerbănescu – Asul Cerului ” şi Medalia omagială cu Emblema Grupului 9 Vânătoare. Evenimentul a avut  loc în Sala Regilor a Palatului Elisabeta miercuri, 24 octombrie 2012, la ora 10.15.

Aviatorul Alexandru Şerbănescu  s-a jertfit pe Altarul Datoriei faţă de Ţară la 18 august 1944. A fost un mare patriot român, unul dintre aşii cerului şi o personalitate de prim rang a Forţelor Aeriene Regale Române.A rămas în  registrul istoric o legendă adevărată şi simbolul aviaţiei de vânătoare româneşti, un zburător-artist tulburător de profund, un comandant de Escadrilă şi de Grup, curajos,drept şi loial.

Iacării Acrobați au avut onoarea de a survola Palatul Elisabeta, la 10 mai 2012 cu ocazia Zilei Regalităţii . Aceşti magnifici zburători acrobaţi nu uită eroii şi valorile aviaţiei române care au îngemănat faptele de arme cu soarta neamului românesc, îndeplinindu-şi misiunea nobilă de a apăra unitatea naţională şi integritatea teritorială a statului român.

Cei trei piloți, ale căror avioane poartă pe fuselaj şi ampenaje însemnele Forţelor Aeriene Regale Române din perioada 1941-1944, în forma Crucii lui Mihai, sunt :

IOAN POSTOLACHE , DAN ŞTEFĂNESCU, DAN CONDERMAN

 “Ne exprimăm cu orice ocazie admirația față de valorile aviației române din toate timpurile și mai ales din perioada de glorie 1941 – 1944. La toate evenimentele aviatice la care am participat am purtat pe aripi, cu onoare și respect, Crucea lui Mihai. Medalia Regele Mihai I pentru Loialitate, reprezintă o onoare și un privilegiu pentru noi”, a  spus pilotul Dan Ştefănescu, cap de formaţie a “Iacărilor Acrobați”.

Această prezentare necesită JavaScript.

Reclame
Notă | Acest articol a fost publicat în Eveniment, Galerie foto și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s