Lecţie de istorie la Constanţa. Eroii aviaţiei române

 Muzeul Marinei din Constanţa a găzduit sâmbătă 23 februarie un eveniment cu totul special pentru constănţeni şi pentru asociaţiile care activează în domeniul militar, aeronautic, naval, cultului eroilor, educaţional şi cultural. Tema simpozionului a fost  „Aviaţia şi Marina. Interferenţe istorico-militare. Eveniment omagial erou cpt.av. Alexandru Şerbănescu“.  Evenimentul a fost organizat de Liga Militarilor Profesionişti şi Asociaţia Naţională Cultul Eroilor „Regina Maria“- Filiala Constanţa.                                       Fundaţia Erou Cpt.Av.Alexandru Şerbănescu  a fost invitata de onoare a acestui eveniment. Au participat cadre militare în rezervă şi în retragere din toate asociaţiile constănţene, reprezentanţi ai Ligii Navale Constanţa, Comitetului Român pentru Cinstirea Eroilor, Asociaţiei Pro Basarabia şi Bucovina, Ligii Scriitorilor-Filiala Constanţa, elevi şi cadre didactice de la Liceul „Mihai Eminescu“ şi de la Şcoala nr. 38 din Constanţa, alţi invitaţi şi personalităţi locale.  Acest eveniment istorico-militar a cuprins în prima parte o generoasă trecere în revistă a unor pagini importante de istorie ale marinei şi aviaţiei. În cea de-a doua parte Fundaţia Aviator Şerbănescu a fost invitată să-şi prezinte activităţile şi programele desfăşurate de-a lungul anilor sub cupola patronului spiritual. Prof.univ.dr. Valeriu AVRAM a captivat asistenţa cu prezentarea eroicelor fapte de arme ale aviatorilor în cel de al Doilea Război Mondial, eroismul şi spiritul de sacrificiu al piloţilor români şi al comandantului Grupului 9 Vânătoare, cpt.av. erou Alexandru Şerbănescu doborât la 18 august 1944 de numeroasa aviaţie americană în ultima luptă aeriană a celor 13 aviatori ai Grupului 9.

Ca şi concluzie  pot spune că la Constanţa am găsit parcă o altă lume asociativă care exprimă cu sinceritate opiniile şi care este preocupată de a repune în drepturi istoria adevărată. Am plecat spre casă purtând în suflet realul sentiment că  am fost îmbrăţişaţi de valurile prietenoase ale mării în zilele toride de vară.

Cu admiraţie şi deplin  respect pentru  Muzeul Marinei şi organizatori, pentru presa locală şi toate asociaţiile paricipante, pentru elevii şi profesorii celor două unităţi de învăţământ.

Onoare şi Patrie!

ARB.

Această prezentare necesită JavaScript.

Reclame
Notă | Acest articol a fost publicat în Activitati, Comunicate, Galerie foto și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la Lecţie de istorie la Constanţa. Eroii aviaţiei române

 1. Lupu Mugurel zice:

  O intalnire frumoasa, la care am legat prietenii cu oameni pe care nu-i cunosteam si am fost foarte impresionat de cunostintele lor.Respect deosebit doamnei Eleonora Arbanas si multa putere de munca.
  Mugurel Lupu-F222-Vicepresedinte L.M.P

 2. Danut zice:

  Prin simpozionul de la Muzeul Marinei Constanta, Liga Militarilor Profesionisti si-a dat examenul de maturitate dupa aproape trei ani de existenta. De-a lungul timpului au fost activitati importante si frumoase dar, activitatea din 23 februarie a fost una deosebita prin participarea extraordinara a profesorului universitar dr. Valeriu Avram, unul dintre cei mai mari istorici de aviatie pe care ii are Romania.
  Felicitari doamnei Eleonora Arbanas pentru titlul de MEMBRU DE ONOARE LMP conferit.
  Felicitari camaradului nostru Ignat Catalin pentru premiul anual CEL MAI BUN MILITAR PROFESIONIST DIN L.M.P. IN ANUL 2012 – “Ionel Gheorghita Dragusanu”.

  Multumiri invitatilor din Bucuresti si celor care ne-au onorat cu prezenta in sala “Clio” a Muzeului Marinei Romane.
  Multumiri pentru buna colaborare, Asociatiei “Cultul Eroilor” – filiala Constanta, Col.(r) Remus Macovei, Col.(r) Dan Nicolau, Cpt.c-dor av.(r) Sorin Iacob, C-dor av.(rtr) Pavel Otelea.
  Si nu in ultimul rand, multumesc colaboratorilor mei din Consiliul Director L.M.P., Balta Louis Edmond, Lupu Mugurel, Mocanu Danut, Balta Mihael, Cavadia Mircea, Ignat Catalin si toti la toti membri L.M.P. care au fost prezenti la simpozion.
  .
  TOGETHER WE ARE STRONG!
  .

  ONOARE SI PATRIE!
  .

  Danut ALBU – Presedinte Liga Militarilor Profesionisti

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s