GALERIA ARTELOR

Expo Zbor spre Nemurire – Ediţia a III-a

     La sala Galeria Artelor din incinta Palatului Cercului Militar Naţional, s-a consumat  expoziţia omagială „Centenarului Aeronauticii Militare” organizată de Statul Major al Forţelor Aeriene. Sub aspectul exponatelor  a fost structurată pe două secţiuni distincte : exponate muzeale şi lucrări de pictură. Secţiunea de pictură, denumită generic „Zbor spre Nemurire”, reprezintă un program anual al Fundaţiei Aviator Şerbănescu care a debutat în urmă cu trei ani. Un colectiv format din artişti plastici , membrii şi afiliaţi ai fundaţiei, consecvenţi şi ataşaţi iremediabil de valorile aripilor româneşti,  prin  măiestria penelului au transpus în lucrările de artă teme extrase din  istoria aviaţiei. Programul expo ” Zbor spre Nemurire” are în componenţă  un concurs şi premierea lucrărilor de pictură incluse în acest concurs. Fundaţia Aviator Şerbănescu a acordat aceeaşi  premiere, în egală măsură  la fiecare ediţie, pentru toţi pictorii expozanţi. Expoziţia de anul acesta a însumat un număr de 72 lucrări semnate de pictorii Valentin TĂNASE, Ion HULTOANĂ, Gabriel GHEORGHIU, Silviu MORARIU, Silviu BUCUREŞTEANU,Ecaterina MIHAI, Corneliu ISTRATE, cărora li s-au alăturat Emilian SICOI, Cristian TUŢULESCU, Aurora ROMAN, Andana CĂLINESCU, Maria GRUICI şi Marian DRAGOMIR. Lucrările expuse au avut menirea de a ilustra istoria aeronauticii militare, tipuri de avioane precum şi teme care au ilustrat evenimente istorice petrecute de-a lungul timpului.  Ambele secţiuni expoziţionale sau bucurat de aprecierea celor care au trecut pragul salonului Galeria Artelor. În Cartea de Onoare a fundaţiei cineva  a scris următoarele: „Neavând nicio legătură cu tematica expoziţiei, am intrat mânată de curiozitate. Am avut,astfel, ocazia să învăţ în această zi (n.r.21.07.2013) un lucru absolut nou pentru mine legat chiar de un clujean de-al meu-pilotul Traian Dârjan. Mulţumesc organizatorilor care mi-au expus cu pasiune această poveste despre care nu ştiam nimic şi cu o atititudine prietenească mi-au prezentat toate lucrările expuse. Cu respect, Alexandra „.  

Cu siguranţă Alexandra nu va uita că aici la Bucureşti s-a întâlnit cu istoria, cu aviaţia militară şi a aflat despre clujeanul aviator erou Traian Dârjan. Îi mulţumim  Alexandrei şi gupului care o însoţea . Francheţea, interesul arătat, timpul acordat pentru vizitarea expoziţiei şi puritatea tinereţii lor ne motivează.Poate, prin astfel de tineri, istoria de ieri se transmite generaţiilor de mâine, poate aşa renaşte speranţa.

Arb.

Expo Centenarul Aeronauticii 1913-2013 CMN  Galeria Artelor 075

Această prezentare necesită JavaScript.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Diverse, Eveniment, Galerie foto și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s