Să nu-i uităm

    Al_Serbanescu_1943Astăzi, la 70 de ani de la ultima misiune a Grupului 9 Vanatoare, sub comanda cpt.av.Alexandru Serbanescu , nu putem decât să constatăm cât de intensă continuă să-i fie nemurirea şi cât de vie a rămas în memoria noastră pagina de istorie scrisă  de aviatorii  FARR. Evenimente de cinstire a simbolurilor, în care se înscrie şi cel de astăzi, se întâmplă pentru că unii dintre români avem şi chiar este necesar să avem credinţă în valorile neamului, credinţă de la care nu trebuie să abdicăm în nicio situaţie pentru că sunt reperele noastre şi modelele noastre de demnitate, de onoare, de profesionalism, de curaj, de sacrificiu.

    Timpul şi vremurile au închis din când în când fără voia noastră, dreptul de a exprima recunoştinţă şi de a cinsti aşa cum se cuvine memoria eroilor noştri. Datoria noastră a fost şi va fi să nu uităm de ei. Şi nu am uitat şi, ne-am exprimat şi le-am făcut cunoscute eroicele fapte, atât cat am putut să cuprindem, promovând permanent  istoria aripilor frânte, unii dintre noi chiar şi atunci când sistemul politic nu permitea să vorbim despre ei, despre zburătorii eroi ai forţelor aeriene române din perioada războiului. De ceva vreme putem vorbi despre acea istorie adevărată iar noi asta facem.

(fragment alocuţiune – astăzi la Ghencea Militar, comemorarea asului cerului )

Arb.

Această prezentare necesită JavaScript.

        Fundaţia Aviator Şerbănescu mulţumeşte forţelor aeriene pentru că ne-au fost întotdeauna un prieten de nădejde , ne-au făcut să ne simţim ca parte din familia aviaţiei, ne-au bucurat şi ne-au motivat prin oricare dintre semnele de apreciere pe care ni le-au acordat. Mulţumim de asemenea efectivului Bazei 95 Aeriene Bacău pentru că ne-a împlinit o mai veche dorinţă de a amplasa o pală de elice la mormântul patronului nostru spiritual. Mulţumim şi domnului general Ion Dobran pentru credinţa prin care îşi onorează misiunea de a ne prezenta istoria trăită de locotenetul Dobran, domnului Prof.univ.dr.Valeriu Avram pentru că ne călăuzeşte paşii prin istoria aeronauticii şi ne este cel mai preţios şi pertinent dascăl, Iacărilor Acrobaţi, membrilor fundaţiei, asociaţiei Liga Aeriană Română şi Centrului Cultural Calderon parteneri în drumul acesta cunoaşterii istoriei şi promovări aviaţiei române.

Demnitate şi Onoare!

Acest articol a fost publicat în Diverse. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Să nu-i uităm

 1. Danut ALBU zice:

  Melodia preferata a Capitanului av. Alexandru Serbanescu : “Frumoasa mea cu ochii verzi”

 2. Danut ALBU zice:

  Articol postat pe site-ul Ligii Militarilor Profesionisti:

  18 AUGUST 1944 – ULTIMA LUPTA A COMANDANTULUI… A CAZUT SERBANESCU! A CAZUT O STEA!

  http://www.ligamilitarilor.ro/arc-peste-timp/a-cazut-serbanescu-a-cazut-o-stea-18-august-1944-ultima-lupta-a-comandantului/

 3. serban.petre762@gmail.com........... zice:

  a fost si ramine un mare erou al neamului rominesc pe care nu-l vom uita niciodata…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s