Info – pe scurt si la obiect

12 septembrie 1944, România semnează Conventia de Armistitiu cu Puterile Aliate, asumându-și obligația de a contribui cu 38 de divizii la efortul de luptă antihitlerist.               25 octombrie 1944 , sunt eliberate ultimele localități românești: Carei și Satu-Mare.Frontul de Vest , România participă la eliberarea Ungariei și Cehoslovaciei, mobilizând pentru aceasta cca. 567.000 de soldați.                                                                                                          Lupte grele s-au dat în asediul Budapestei și în munții Tatra, ele fiind soldate cu mari pierderi de vieți omenești.
 12 mai 1945, cele 260 de zile de participare la războiul antihitlerist se încheie lăsând loc întăririi influenței sovietice în România pentru o periodă îndelungată din cei „70 de ani de pace”de după mai 1945.

                                Apărători ai  ţării şi generaţiunea ce creşte

În anul 1906 la Şcoala Militară din Iaşi în cadrul unei prelegeri , istoricul român Alexandru Dimitrie Xenopol spunea „Patriotismul îşi face cale mai ales prin sufletul apărătorilor ţării şi armata dă prilejul acestui simţământ de a se arăta în toată puterea lui /…/ Patriotismul ţine, prin trei rădăcini, de constituirea fiinţei noastre: iubirea neamului, iubirea ţării şi iubirea trecutului”.

Pe de altă parte Mihai Eminescu: „Însă generaţiunea ce creşte are şi ea datorii de împlinit, precum le are fiecare generaţiune, ce se înţelege pe sine însăşi, şi e lesne de presupus că membrii ei, îndată ce au cunoscut răul, au cugetat şi la remedii contra lui /…/

…………………………………………………………………………………………………………………………….

Vă invităm alături de noi

Print                           Miercuri, 25 martie  2015 ,ora 11.00
Centrul Cultural Calderon

Fundaţia Erou Cpt.Av.Alexandru Şerbănescu în colaborare cu Centrul Socio-Cultural Jean Louis Calderon, situat în Bucureşti ,               str. Jean  Louis Calderon nr. 39, sector 2, prezintă temele:

Istorie şi tradiţie militară românească

Incursiune în timp – 260 de zile de participare la războiul antihitlerist – documentar .

Participă:

LAR sigla

Liga Aeriană Română – preşedinte Gl.fl.aer Ion GUZU

LMP sigla

Liga Militarilor Profesionişi-reprezentanţii filialei Bucureşti

 

Reclame
Acest articol a fost publicat în Activitati, Info, Pagina de istorie și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s