Ziua Veteranilor de Război

insigna veteran de razboiPrin Hotărârea de Guvern nr.164/2015, anul 2015 a fost declarat Anul Veteranilor de Razboi  dedicat marcării a 70 de ani de la încetarea celui de-al Doilea Razboi Mondial. Decizia a fost luată de Guvernul României, la propunerea Ministerului Apărării Naţionale, având în vedere contribuţia majoră a Armatei Române la încheierea celui de-al Doilea Razboi Mondial.În urma celui de-al Doilea Război Mondial, România a înregistrat peste 900 de mii de morţi, răniţi, dispăruţi, prizonieri şi invalizi. În prezent mai sunt în viaţă mai puţin de 20.000 de veterani de război, 760 de văduve de război şi în jur de 102.000 de văduve ale veteranilor de război. La data de 29 aprilie este Ziua Veteranilor de Război.

Respect militarilor căzuţi pentru patrie! Onor veteranilor de ieri şi de azi!                                                           In faţa gloanţelor au fost cu toţii egali ..

În memoria tuturor militarilor români care au luptat şi au căzut la datorie pentru apărarea independenţei, suveranităţii şi integrităţii teritoriale a României, în onoarea tuturor veteranilor de război ai armatei României, Fundaţia Erou Cpt.Av.Alexandru Şerbănescu în colaborare cu Centrul Socio-Cultural Jean Louis Calderon,Bucureşti,sector 2, prezintă miercuri 29 aprilie 2015 ,începând cu ora 11.00, un program dedicat veteranilor de război:

Restituiri istorice – 1945
Ziua Veteranului – istoric
Veteranii de ieri,veteranii de azi

Sigla fundatiei

Reclame
Acest articol a fost publicat în Activitati, Info și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s