95 ani de existentă

Baza 95 Aeriană  a împlinit azi 95 ani de existenţă.

A fost înfiinţată în 16 iunie 1920, pe aerodromul TECUCI  sub denumirea de Centrul de Instrucţie al Aviaţiunii, cu misiunea de a perfecţiona pregătirea personalului navigant, tehnic şi de alte specialităţi necesare aviaţiei române.

Baza 95Sambătă 13 iunie 2015 pe aerodromul Bacău am avut privilegiul să participăm la un regal aviatic şi un ceremonial aniversar de excepţie. Profesioniştii în ale zborului şi personalul tehnic al Bazei 95 au fost “la înălţime” sub toate aspectele. Iacării Acrobaţi, Aeroclubul Romaniei, Moldavia Bikers, Asociaţia Tradiţia Militară, partenerii media şi sponsorii evenimentului au fost alături de unitatea de aviaţie la celebrarea celor 95 ani de existenţă în cadrul 13 iun 2015  Embl de Onoare“mitingului aerian” care s-a desfăşurat sâmbătă. Cu acest prilej aniversar, Bazei 95 Aeriană “Erou Cpt.Av.Alexandru Şerbănescu” i-a fost conferită Emblema de Onoare a Forţelor Aeriene. In anul 2006, unitatea militară de aviaţie a primit prin decret prezidential Drapelul de Luptă, la 1 Decembrie în acelaşi an a primit denumirea onorifică  “ Erou Capitan Aviator Alexandru Serbănescu” şi drapelul militar a fost decorat cu Ordinul Virtutea Aeronautică în grad de cavaler.

baza 95 la aniversareDincolo de toate acestea, respectul pentru cei care sub drapel “Servesc Patria” este un drept pe deplin meritat; armata română în întregul ei a dobândit un binemeritat loc printre forţele militare ale lumii.

  La mulţi ani! şi Cer senin!

E.ArbănasPrint

Reclame
Acest articol a fost publicat în Eveniment și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s