Expo Zbor spre Nemurire 2015

17 010Vineri, 17 iulie 2015 , orele 14.00, la Centrul Cultural „Jean-Louis Calderon” al Primăriei Sectorului 2, a avut loc vernisajul expoziţiei „ZBOR SPRE NEMURIRE”-ediţia a-V-a.
Programul Fundaţiei Aviator Alexandru Şerbănescu – denumit generic   ZBOR SPRE NEMURIRE se deschide anual, premergător Zilei Aviaţiei şi a Forţelor Aeriene.  Este o expoziţie cu lucrări de pictură,grafică şi imagini fotografice cu  tematică aeronautică.

17 009Programul Expo ” Zbor spre Nemurire”  reprezintă un semn de recunoştinţă pentru eroii aerului şi o profundă admiraţie pentru cei care sub drapel servesc cu credinţă şi devotament aripile patriei. Expoziţia include câte o componentă distinctă în funcţie de tematică si de evenimentul istoric caruia îi este consacrată ediţia.
Anul acesta ZBORUL SPRE NEMURIRE – ediţia a V-a,   s-a desfăşurat sub semnul :17 027

“70 de ani de la sfârşitul celui de al Doilea Război Mondial“. Tematica expoziţională a încheiat seria activităţilor de promovare a aripilor româneşti extrase din pagina de istorie pe care Fundaţia Aviator Alexandru Şerbănescu le-a desfăşurat de doi ani încoace în cadrul Centrului Cultural Jean-Louis Calderon, urmând a se relua în 28 octombrie.

Expozanţii ediţiei a V-a :GABRIEL GHEORGHIU, C.dor.av.(rez.) DORIN IONESCU, SILVIU IVANCEA-BUCUREŞTEANU, PETRE ŞERBAN, ANCA MANU, AURORA STRUGAR-ROMAN, MARIAN DRAGOMIR şi MIHAI NĂSTURAŞ ( la prima participare) prin lucrările artistice expuse au prezentat o Speranta Stefanascu -critic de arta - venisaj expo zbor 2015jpgparte a istoriei aviaţiei.

Expoziţia a fost vernisată criticul de artă Speranţa Ștefănescu.

Închiderea expoziţiei „ZBOR SPRE NEMURIRE”- ediţia a V-a
Miercuri, 29 iulie 2015 , orele 11.00, la Centrul Cultural „Jean-Louis Calderon”, al Primăriei Sectorului 2, a avut loc festivitatea de premiere  la închiderea programului expozițional ”ZBOR spre NEMURIRE”- ediţia a V-a, organizat de Fundația Aviator Alexandru Șerbănescu.
Programul de închidere a cuprins:
• Remember 31 iulie 1945- „Decolăm pentru patrie” ;
• Premierea  artiştilor plastici pentru unele lucrări expuse pe simeza Expo ”ZBOR spre NEMURIRE” – ediţia a V-a, „70 de ani de la încheierea a celui de al II-lea război mondial și revenirea în țară la 31 iulie, a aviatorilor români de pe frontul de vest”.
Premiile Expo ”ZBOR spre NEMURIRE” ediţia a V-a  au fost  :
div 075• Trofeul ediției – Dorin Ionescu, comandor av. (rez.),preşedinte ANCERM-filiala Bucureşti, pentru lucrările “ Luptă aeriană” şi “Eroii aerului”;                                                 • Premiul I – Marian Dragomir, pentru lucrările “ Pilot aviaţia militară” şi “Duel aerian”;
• Premiul II – Gabriel Gheorghiu, inginer de aviație pentru lucrarea “ Patrula zorilor”;
• Premiul III – Anca Manu, pentru lucrarea “Portret -grafică Av.Laurenţiu Manu”
Au fost acordate diplome şi insigne membrilor şi colaboratorilor fundaţiei sub semnul „70 de ani de la încheierea  celui de al II-lea război mondial”. div 080

Redau un fragment scris de un corespondent de presă în Cartea de Onoare a fundaţiei : “Activitătile şi programele Fundaţiei Aviator Alexandru Şerbănescu au însemnat pentru mine ore de istorie vie împletite cu vise frumoase. Se spune că aviatorii nu mor niciodată. Ei trăiesc în sufletele noastre prin dăruirea supremă pentru a apăra cerul patriei. Zbor spre Nemurire. Fundaţia Aviator Şerbănescu reuşeşte prin tematica şi materialele prezentate să trăiesc cu emoţie şi să înţeleg  evenimentele scrise şi nescrise ale istoriei aviaţiei române. De multe ori am fost martor al unor prezentări autentice de arhivă care m-au emoţionat pană la lacrimi. Să nu uităm ce a spus Nicolae Iorga: „ Cine uită, nu merită..!” E valabil şi azi…Nu trebuie să uităm pentru că riscăm să ne pierdem în propria noastră uitare !.. ”                                                                                                     17 026Expoziţia a fost deschisă 17 030în perioada 17-29 iulie 2015  şi a fost vizitată de oricine a dorit sau a trecut cu totul întâmplător pe str. Jean-Louis Calderon,  Bucureşti. Porţile Centrului Cultural Calderon au fost larg deschise şi pentru forţele aeriene cărora le este dedicat acest program expoziţional.

   Pentru dumneavoastră,

E.Arbănaş

Reclame
Galerie | Acest articol a fost publicat în Activitati, Eveniment, Info și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s