Centenar – program curent

În cadrul   programului denumit  generic  „Istoria ca o busolă”  Fundaţia „Erou Cpt.Av.Alexandru Şerbănescu”  va prezenta  o incursiune în pagina de istorie  cu imagini de arhivă care vor ilustra aviaţia română în anii Primului Război Mondial şi Zburătorii României Mari,  incursiune conturată cu  o prelegere  despre  „general aviator Emanoil Ionescu-125 ani de la naştere” alcătuită şi  susţinută de  Sorin Turturică, istoric, muzeograf  în cadrul Muzeului Naţional al Aviaţiei Române.

În anii Primului Război Mondial ,  Emanoil Ionescu a fost încadrat în Regimentul 43 Infanterie, apoi s-a înscris ca voluntar la Şcoala de aviaţie de la Botoşani şi a obţinut brevetul de pilot la 11 iulie 1918. După brevetare a fost repartizat la Grupul 4 Aviaţie.        În 1941, când România a intrat în cel de-al Doilea Război Mondial, a comandat aviaţia repartizată Armatei 4 române, având gradul de general de escadră aeriană,iar din 1943 a fost comandantul Corpului I Aerian  singura unitate a aeronauticii române aflată pe Frontul de Răsărit……

Vă invităm alături de noi,  miercuri 28 martie  2018, ora 11.00  la Centrul Cultural Mihai Eminescu (fost Calderon) , str.Jean Louis Calderon nr 39, sector 2, Bucureşti.

Memoria  trebuie reîmprospătată, altfel  poate fi definitiv ştearsă!

 

Reclame
Acest articol a fost publicat în Activitati, Centenarul Marii Uniri, Eveniment, Info și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s