Aviatoarea Ruxanda Agache Miheş – ultimul zbor

A plecat la ceruri aviatoarea Ruxanda Agache Miheş
25 decembrie 1927 – 4 iunie 2018
S-a stins din viață aviatoarea Ruxanda Agache Miheş, suflet de româncă, a iubit zborul și zborul a iubit -o pe ea. În anul 1947 a urmat Şcoala de Pilotaj Clinceni şi cursurile teoretice aferente pentru aviaţia civilă.Tânăra aviatoare a ieşit la “simplă comandă” în anul 1948. Ca pilot instructor în Şcoala de Pilotaj Civil Strejnic a pregătit numeroase promoţii de elevi aviatori. A avut 8.620 ore de zbor la manşa a 24 de tipuri de avioane şi 16 aterizări forţate.
Am iubit zborul, dar şi zborul m-a iubit pe mine. Ce pot să spun când am avut 16 aterizări forţate, executate toate fără vreun avion sau vreun os rupt? Mulţumesc lui Dumnezeu! Mi-am realizat viaţa” , spunea Ruxanda Agache Miheş.

A făcut parte din Fundaţia Av.Şerbănescu ,  precum şi din alte asociaţii (AAvBv,ANPR,ARPIA..) Am fost onoraţi ori de cate ori a fost prezentă la activităţile noastre, întotdeauna cu tricolorul la ea  pe care il desfăşura  cu aceeaşi emoţie şi trăire de fiecare dată la evenimentele evocative, comemorative sau la sărbătorile naţionale.                Îi vom păstra o amintire vie în cartea de onoare a fundaţiei noastre. 

Dumnezeu s-o odihnescă în pace!
Înmormântarea va avea loc miercuri 6 iunie,
ora 13.00 la Cimitirul Ghencea 2 , Prelungirea Ghencea, nr. 370, sector 6.
Condoleanțe familiei !

(Vezi art. din 23 dec.2017  /aviatoarea-ruxanda-agache-mihes-la-ceas-aniversar)

Reclame
Acest articol a fost publicat în Comemorativ, Comunicate, Info și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Aviatoarea Ruxanda Agache Miheş – ultimul zbor

  1. skycornelius zice:

    R.I.P., pasare maiastra! Nu te vom uita, mare iubitoare de tara si exceptionala zburatoare!

  2. Din păcate, s-a găsit un reprezentat al unei asociații cu pretenții să minimalizeze activitatea profesională a aviatoarei și, să o acuze „ca vrea să iasă în evidență” prin desfășura drapelului României la evenimentele la care participă (evocative, mitinguri aeriene , comemorative, sărbătorile naţionale,..) . De altfel, săraca aviatoare Sanda Agache a fost la un moment dat exclusă din asociația respectivă , spre stupefacația ei și a multora.
    „A fost extrem de mâhnită, a suferit foare mult pentru acel urât episod de a fi exclusă pentru că a iubit țara și tricolorul românesc, a spus familia.

    „Dragostea de patrie este cea dintâi religie a omului civilizat.” Napoleon Bonaparte

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s