20 iulie 2018

Este Ziua Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene, sărbătorită în fiecare an pe 20 iulie odată cu prăznuirea Sfântului Mare Prooroc Ilie Tesviteanul, ocrotitorul spiritual al temerarilor zborului.  Dorim tuturor celor care servesc cu credinţă în aviaţia română, succes în îndeplinirea misiunilor, multă sănătate şi împliniri în nobila profesie!

La mulţi ani !

Sa amintim despre ce a spus Aurel Vlaicu despre primul său zbor :

„Bucuria cea mai mare însă am simţit-o pentru prima oară la Cotroceni (n.r.1910) Nu m-am ridicat atunci mai sus de patru metri. Cu toate acestea, nici Alpii nu mi-i închipuisem mai înalţi ca înălţimea la care mă ridicasem. Fiindcă patru metri pe atunci, pentru mine erau un record formidabil, un record care îmi consacra maşina. (…) Zburasem şi asta era principalul. Mă menţinusem singur în aer, făcusem evoluţii neşovăielnice. Publicul, care era de faţă, m-a aplaudat cu entuziasm. Iar eu, după ce m-am coborât, eram ca beat de fericire. Cei din jurul meu ziceau că am înebunit. Şi eram, în adevăr, nebun de entuziasm şi mulţumire… “

 

 

 

 

Reclame
Acest articol a fost publicat în Eveniment, Pagina de istorie, ziua aviatiei române și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la 20 iulie 2018

  1. Lucian zice:

    Traiasca Aviatia Romana ! Ma bucur ca Memoria aviatiei se organizeaza….De ani de zile caut pe internet 2 istorii: 1] de cate ori a fost bombardat Ploiestiul in 1944 ,cu amanunte? 2] Batalia Aviatiei Romane la Stalingrad,unde unchiul meu sblt. Nicu Carcaleteanu a fost ranit la Stalinet,reusind sa aterizeze…, unde a fost gasit de Romani…A suferit toata viata cu rana de la glezna si pierderea unui plaman….A fost decorat cu Crucea de fier si ordinul Mihai Viteazul…Este cineva care sa ma ajute ? Luc.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s